Brukenthal
. . . . . . .
| uk |
CAUTA  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

CAMPANIE

. Despre campanie
. Deine Lakaien-Partener unic
. Documente si proiecte
. Filmele campaniei
. Albume foto
. Activităţi educative
. Evenimente
. Echipa
DONEAZĂ

Asociația Brukenthalia
Banca Transilvania


EUR cont
RO55BTRLEURCRTOOW6262901
RON
RO70BTRLRONCRTOOW6262901
USD
RO95BTRLUSDCRTOOW6262901

thank you
welt kultur
welt kultur
povesti sasesti
media breaking news
medias news
 
campaign
.

DOCUMENTE ŞI PROIECTE

 


demersuri

 

2017: numărătoarea inversă


În anul 2017 Muzeul Brukenthal își va celebra bicentenarul. Deși astăzi muzeul cuprinde mai multe sedii, singura clădire care a stat în slujba culturii în toți acești 200 de ani este Palatul Brukenthal.
Cu toate că palatul este principala atracție a Muzeului Național Brukenthal, bucurându-se de prezența a sute de mii de vizitatori anual, deprecierea clădirii avansează pe când bugetul alocat instituției continuă să scadă.
Portalul dintre cele două curți interioare este în prezent acoperit de schele cu scopul protejării vizitatorilor de desprinderile din piatră. Aceeași soartă așteaptă portalul de la fațadă. În prima curte interioară, absența la baza clădirii a soclului din piatră facilitează umezeala, distrugând zugrăvelile interioare și afectând condițiile de expunere la parter. Parchetul de secol XVIII din saloanele de recepție prezintă desprinderi ce pot duce în timp la restricționarea vizitării în unele încăperi ale primului etaj.


Asociația Brukenthalia


În prezent, Muzeul Brukenthal se bazează pe o finanțare cu surse limitate.
Pe măsură ce programul anului 2017 se conturează, în egală măsură crește necesitatea susținerii acestuia pentru a fi realizat. Pe lângă evenimentele anului 2017, trebuie luată în considerare faza pregătitoare în care cea mai mare provocare o constituie restaurarea Palatului Brukenthal.
Asociația Brukenthalia a fost înființată cu scopul unic de a susține pregătirile și realizarea programului 2017; activitatea asociației va fi suspendată la 31 decembrie 2017 când va înceta să existe sau va anunța asumarea unei noi misiuni.

 
.