Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
CAUTĂ  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

ISTORIE NATURALĂ

. Muzeul de Istorie Naturala
. Expozitia de baza
. Evolutia lumii vii
. Ecosisteme
. Sectorul paleontologic
. Sectorul mineralogic
. Dinozaurii din grădină
muzeul de naturale
. MUZEUL DE ISTORIE NATURALĂ
Adresa:
Str. Cetăţii, Nr. 1, Sibiu 550169
Telefon: 0269/436545
  .
.
. .

MUZEUL DE ISTORIE NATURALĂ

SECTORUL PALEONTOLOGIC

    .
..
. . .
     
 

Piesele paleontologice din expoziţia permanentă contribuie la reconstituirea paleogeografică. Pare astăzi ciudat ca animale dotate pentru un climat rece precum rinocerul lânos şi mamutul să fi trăit pe dealurile ce împrejmuiesc oraşul Sibiu. Oasele de mamut şi cele de rinocer le datorăm unui membru fondator al Societăţii Ardelene pentru Ştiinţele Naturii.
Se află expuse câteva piese fosile din colecţia Societăţii unde se poate admira un exemplar de Bison priscus, strămoşul zimbrului european şi al bizonului, respectiv bourului din America de Nord. Scheletul de zimbru este foarte valoros pentru că este complet, toate oasele fiind găsite. Descoperit în anul 1900 într-o carieră de piatră din Sighişoara a fost restaurat si montat astfel încât la 8 ianuarie 1901 putea fi admirat în expoziţia permanentă a muzeului. Înălţimea acestui strămoş al bourului european este de 180 cm, în timp ce dimensiunile unei vite actuale nu depăşesc 125 cm. Alături de această piesă impresionantă mai pot fi văzute resturi scheletice (un femur, fragment de defensă, molari, vertebre) de mamut şi de rinocer lânos descoperite în cartierul Guşteriţa din Sibiu precum şi resturi scheletice ale ursului de peşteră (Ursus spaeleus).

 
. .. .

IMAGINI DIN SECTORUL PALEONTOLOGIC(click pentru a mari)

.