Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
CAUTĂ  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

ISTORIE NATURALA

. Muzeul de Istorie Naturala
. Expozitia de baza
. Evolutia lumii vii
. Ecosisteme
. Sectorul paleontologic
. Sectorul mineralogic
. Dinozaurii din grădină
muzeul de naturale
. MUZEUL DE ISTORIE NATURALA
Adresa:
Str. Cetăţii, Nr. 1, Sibiu 550169
Telefon: 0269/436545
  .
.
. .

MUZEUL DE ISTORIE NATURALA

EVOLUTIA LUMII VII

    .
 

În prima parte a expoziţiei este prezentată succint evoluţia lumii vii de la cele mai simple organisme până la păsări, începând cu nevertebratele ce populează mediul acvatic al mărilor şi oceanelor precum meduzele, viermii marini, coralii, crustaceele şi continuând cu insectele, peştii, reptilele, unele cu înfăţişări înspăimântătoare, altele impresionând prin colorit şi forme.

 

Prezentarea păsărilor debutează cu speciile alergătoare (struţul, nandu şi pasărea emu), considerate adevărate curiozităţi ale naturii.
Un sector special este rezervat prezentării păsărilor acvatice, reconstituindu-se un colţ din Delta Dunării, atât în ceea ce priveşte o parte a faunei cât şi vegetaţia caracteristică acestei zone. Vegetaţia este ilustrată prin elemente lemnoase autentice, trunchiuri de copaci naturali, conservaţi.
În afară de această zonă de expunere, păsărilor acvatice li s-a mai rezervat un spaţiu ce reconstituie un mal surpat, populat cu speciile caracteristice de păsări.
Sectorul median al expoziţiei surprinde aspecte din viaţa păsărilor, în special a celor arboricole, aici putându-se întâlni de la păsări de dimensiuni foarte mici la răpitoarele mari de zi şi de noapte.

.
. . .
.

IMAGINI DIN SECTORUL EVOLUTIA LUMII VII (click pentru a mari)

.