Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
CAUTĂ  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

ISTORIA FARMACIEI

. Muzeul de Istorie a Farmaciei
. Expoziţia de baza
. Oficina
. Laboratorul
. Sectorul Homeopatiei
  .
. MUZEUL DE ISTORIE A FARMACIEI
Adresa:
Piata Mica Nr. 26, Sibiu
Tel. +40 269 218191
.
 
.
. .

MUZEUL DE ISTORIE A FARMACIEI

OFICINA

.

 

Oficina constituie componenta tradiţională a unei farmacii, având funcţia de prezentare a produselor medicamentoase.
Mobilierul acestei încăperi a fost executat la Viena în anul 1902 şi a aparţinut fostei farmacii sibiene La Vulturul Negru.

Piesele expuse – vase farmaceutice din lemn, ceramică, faianţă, porţelan, sticlă, mojare din bronz sau fontă, balanţe şi greutăţi în sistem vienez – ilustrează atât natura şi evoluţia medicamentaţiei şi a instrumentarului farmaceutic.

Dintre instrumentele folosite în operaţiile preliminare de preparare a medicamentelor reţine atenţia un mojar din bronz, datat 1597, ca fiind cel mai vechi obiect din colecţie.

Datând cu peste trei secole şi jumătate în urmă (sec. XVII – 1 sec. XX), exponatele pun în evidenţă preocuparea constantă de îmbinare a utilului cu esteticul.
Aici atrag atenţia îndeosebi borcanele din lemn, datate în sec. XVIII, cu signatură pictată, pe unele dintre ele putându-se observa prezenţa simbolurilor alchimice.

   
. . . .

IMAGINI DIN SECTORUL: OFICINA (click pentru a mari)

.