Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
CAUTĂ  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

ARTA EUROPEANĂ

. Palatul Brukenthal
. Galeriile de Artă
. Subsol
. Parter
. Etajul I
. Saloanele de recepţtie
. Interioarele sfârșitului
de sec. XVIII și începutul sec. XIX
. Scena biblică în
pictura europeană
. Arta religioasă
în Transilvania
. Expoziţia de Covoare
. Scena de război în
pictura europeană
. Etajul II
. .
. PALATUL BRUKENTHAL
Adresa:
Piaţa Mare, Nr. 4 - 5, Sibiu
Tel: (+40) 269 211699
      (+40) 369 101 780
Fax: (+40) 269 211545
 
.
spatiu

PALATUL BRUKENTHAL - ETAJ I

..
.
 

SALOANELE DE RECEPȚIE

Situate în aripa de est a palatului, Salonul de Muzică, Saloanele de Primire și Salonul Oriental păstrează elementele decorative originale: tapetul din pânză imprimată (chintz) și cel de hârtie chinezească pictată manual, stucaturile, lemnăria ușilor și ferestrelor, sobele de faianţă aduse de la Viena şi candelabrele de cristal. Se remarcă medalioanele aurite, sculptate în lemn de tei, plasate deasupra uşilor, numite supraporte.
În vitrinele din salonul oriental sunt expuse în principal piese din colecția de artă decorativă extrem orientală „Dr. Eugen Worrell”.
Această parte a expoziției se încheie cu Sala Hercules, încăpere decorată cu pictură murală realizată probabil de Franz Neuhauser II (1763-1836). Sunt reprezentate cele doisprezece munci ale lui Hercules după gravurile lui Abraham van Diepenbeeck.

 

.

IMAGINI DIN SALOANELE DE RECEPȚIE (click to open)

 
.